Κέικ Μανταρίνι

Υλικά
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
100 ml χλιαρό γάλα
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.σ μπεικιν
ξύσμα από 2 μανταρίνια  
100 ml χυμό από μανταρίνια

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. 
Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα. 
Κατόπιν το γάλα χλιαρό, το χυμό από τα μανταρίνια και το ξύσμα. Τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά. 
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι να πάει παντού. Αφαιρούμε το περίσσιο χτυπώντας τη φόρμα με το χέρι μας. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του γλυκού. 
Στο τέλος για να μη σκάσει από πάνω με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα πέρασμα αυλάκι κυκλικά και περιμετρικά στο κέντρο της ζύμης. 
Ψήνουμε στους 180ο C μαι 55΄- 60' . 
 Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 55 λεπτά γιατί θα κάτσει το κέικ.

 Για το γλάσο
1 κούπα ζάχαρη, 1κ. γλ. χυμό μανταρίνι
τρούφα και smarties 
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό από το μανταρίνι. Βάζουμε σταγόνα σταγόνα το χυμό και ανακατεύουμε για να δούμε πότε θα φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αναλόγως μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη ή χυμό. 
Ρίχνουμε το γλάσο στο κέικ και από πάνω πριν στεγνώσει ρίχνουμε την τρούφα και τα smarties.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου